Verbinding verbroken

Update:

Op 11 maart heeft de toneelgroep “Hoofdzaak” hun laatste voorstelling gespeeld in het Loft in Tilburg. In deze voorstelling hebben de spelers weer op verrassende en indrukwekkende wijze laten zien wat het betekent om met Niet Aangeboren Hersenletsel te leven.
Er waren steeds weer momenten van herkenning en alle spelers vertelden hun verhaal. Sjak opende het stuk al fietsend met prachtige proza uit eigen werk. Hoe de verbinding werd verbroken en alles ineens anders werd. Al spelenderwijs kwam daarna ieders eigen verhaal, met emotie, humor, ernst en vooral herkenning. Op de achtergrond steeds de rode draad in een filmpje, hoe de verbinding werd verbroken en hoe deze draad zich ontrolt of juist in de war raakt bij de verschillende verhalen.

Na de voorstelling bedankte Fred de toneelgroep hartelijk met een toespraak. Hij vertelde de impact welke de voorstelling heeft gehad op mensen met NAH en hoe de toneelgroep NAH echt op de kaart heeft gezet.
“De voorstelling “verbinding verbroken” heeft het tegenovergestelde van de naam van de voorstelling bewerkstelligd en juist VERBINDING GELEGD!”

Hierna waren er bloemen voor alle spelers, de regisseuse en de filmmaker.

Omdat het de laatste voorstelling was, was er na afloop nog gelegenheid voor een gezellig samenzijn. Nadat de toneelgroep over de rode loper de foyer binnenkwam hebben we met ons allen het glas geheven en gezongen. Een prachtig lied, geschreven door Edna op de melodie van “het land van Maas en Waal” en onder begeleiding van het pianospel van Karlijn. Een aantal spelers hebben daarna nog een toegift gegeven: Een voordracht door Sjak, fluitmuziek met bijbehorend verhaal door Cees en een gedicht door Erwin.

Al met al een prachtige en complete afsluiting.

Angela, Anja, Cees, Edna, Erwin, Gido, Myrthe, Peter, Rietje en Sjak, heel hartelijk dank voor alle mooie voorstellingen!

 


Op zondag 12 november gaf onze eigen toneelgroep “Hoofdzaak” een voorstelling van het stuk verbinding verbroken. In dit stuk komen de problemen van mensen met NAH aan de orde. Door het vertellen van hun eigen verhaal willen de spelers hun NAH-ervaringen aan het voetlicht brengen. Zij laten op verrassende wijze zien wat het betekent om met NAH te leven.

De voorstelling vond plaats in theater Tiliander in Oisterwijk. Voor een uitverkochte zaal werd een spetterend optreden verzorgd. Na afloop werden de spelers beloond met een staande ovatie. De burgemeester van Oisterwijk, Hans Janssen, die zelf ook NAH-patiënt is, bedankte na afloop de spelers, de regisseur en de vormgever voor de voorstelling.

Na de voorstelling was er in de hal van het theater een informatiemarkt voor mensen met NAH en hun betrokkenen. Er was de gelegenheid om spelers te ontmoeten, maar ook lotgenoten, mantelzorgers, hulpverleners en vrijwilligers. Ook het NAHuis was met een stand vertegenwoordigd en mocht zich verheugen op een grote belangstelling.

Voor degenen die de voorstelling hebben gemist: mocht de voorstelling nog een keer worden opgevoerd dan zullen wij u daarvan op de hoogte brengen.

Vorig bericht
Buitengewoon
Volgend bericht
Studenten Ergotherapie en bewegen

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.