Bezoeker

Bezoeker

Het NAHuis is een plek waar iedereen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) welkom is en zichzelf kan zijn. Gedurende 5 dagen in de week biedt het NAHuis haar bezoekers ontmoeting en dagbegeleiding met diverse activiteiten.

Na een eerste kennismakingsbezoek aan het NAHuis plannen we samen een gesprek waarin we graag willen horen waar jouw wensen en behoeften naar uitgaan. Wat zou je graag willen doen in het NAHuis? Welke dagen in de week passen het beste in jouw persoonlijke agenda? Wat zou je willen bereiken in het NAHuis? En wat zijn dan de financiële consequenties?

NAHuis werkt vanuit de kracht van mensen

Ontmoeten van lotgenoten, kunnen ontspannen in een rustige, aangename omgeving en jezelf ontplooien aan de hand van (nieuwe) talenten, dat is waar het NAHuis voor staat. Stichting NAHuis gaat niet uit van wat mensen niet meer kunnen, maar werkt vanuit de kracht van mensen.

Groot verschil tussen toen en nu

Het oplopen van hersenletsel is vrijwel altijd een enorm ingrijpende gebeurtenis. Vaak merkt u grote verschillen tussen uw leven nu en vóór het hersenletsel. Lichamelijke beperkingen, vermoeidheid, vergeetachtigheid, problemen op emotioneel vlak of moeite met praten. Het zijn een paar zaken die je wellicht bekend voorkomen.

Iedereen met NAH heeft zijn eigen verhaal

Volgens ons is geen enkele persoon met NAH hetzelfde. Mensen met NAH hebben ieder een eigen verhaal, problemen, hulpvragen, talenten en doelen. Maar vaak zoekt men naar begrip, plezier in het leven, zingeving en zelfvertrouwen. Daarom geloven we niet in een vast programma voor iedereen, maar bieden wij je een programma gebaseerd op jouw wensen en talenten. Maatwerk waarmee je verder komt!

Brugfunctie

Het NAHuis biedt naast de ontmoetingsfunctie ook aanvullende ondersteuning door de hele NAH-keten heen. Een vangnet voor mensen met NAH. Niet alleen als men thuis is, maar soms ook gelijktijdig met behandeling in de revalidatiefase. Het NAHuis speelt deze bredere ondersteunende rol voor mensen met en zonder een Wlz/WMO indicatie. De behoefte aan ondersteuning blijkt groot. Als aanvulling op het reguliere aanbod pakt het NAHuis – samen met o.a. MEE en Team Toegang – deze integrale rol/brugfunctie op.

Kennismakingsgesprek

Benieuwd naar het NAHuis? Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek via ons contactformulier.

Menu