Aanbod

Activiteiten

Bridgen
Computeren
Darten / Sjoelen / Biljarten
Fotograferen
Gezelschapsspelletjes doen
Kaarten
Knutselen
Koken
Bridgen

Samen met een groepje liefhebbers – onder begeleiding van een vrijwilliger – bridge spelen.

Een spel wat heel specifiek is, maar waar veel mensen hun hart aan hebben verknocht. Daarom is het zo fijn als dit spel ook gespeeld kan worden op het NAHuis.

Elke maandagmiddag en vrijdagmiddag.

Computeren

Van surfen op het internet, een brief maken, tot gewoon een spelletje doen, Facebooken, WhatsAppen. Bij deze activiteit leert het NAHuis de bezoekers graag wat zij op de computer willen doen. De vraag bepaalt wat wij doen.

Elke dinsdagmiddag

Darten / Sjoelen / Biljarten

Bewegen is belangrijk, vooral met mensen met NAH. Wat is er nou leuker om in spelvorm samen met lotgenoten op een leuke manier in beweging te zijn.

Dagelijks

Fotograferen

De fotogroep maakt foto’s, zowel binnen als buiten. Deze foto’s worden vervolgens bewerkt met een fotobewerkingsprogramma. Computers en benodigde programma’s zijn in het NAHuis hiervoor aanwezig.

Ook wordt er ongeveer twee keer per jaar een zogenaamde fotosafari georganiseerd. Dan gaan wij een dag op pad naar een mooie/leuke fotogenieke plek. Van deze foto’s wordt vervolgens een foto expositie georganiseerd en/of een digitaal fotoalbum gemaakt. Naast het fotograferen worden er ook workshops georganiseerd die een specifiek onderwerp behandelen, bijvoorbeeld tabletop-, avondfotografie, fotograferen met korte en snelle sluitertijden.

Elke maandagochtend

Gezelschapsspelletjes doen

Samen sjoelen, biljarten, darten, enz. Bij alles staat ontspanning en gezelligheid voorop. Het is in ieder geval een goede manier om op een aangename wijze in beweging te zijn.
Naast het tweehandig biljarten is het ook mogelijk om eenhandig te biljarten met behulp van een hulpstukje.

Elke donderdagochtend en wanneer er animo is

Kaarten

Elkaar uitdagen met een gezelschapsspel is natuurlijk erg gezellig. Samen een potje kaarten zoals pesten of jokeren, rummikub spelen, enz. En dan kijken wie er weer eens wint.

Dagelijks wanneer de bezoekers zin hebben

Knutselen

Samen met een groepje onder begeleiding allerlei leuke activiteiten ondernemen. Van bloemschikken voor de kerst, kransen maken met papierroosjes van oude boekpagina’s, dikke dames maken van papier-maché, tot voorjaarskransen maken van berkentakjes.

In overleg telkens een nieuw project opstarten met erg leuke eindresultaten.

Elke dinsdagochtend en dinsdagmiddag

Koken

Samen in groepjes onder begeleiding gezellig koken. We maken bijvoorbeeld worstenbroodjes, pasteitjes, soep of taart.

Incidenteel

“NAHpraten”
Nieuwsbrief maken
Taalles
TAI CHI
Tekenen & Schilderen
Toneelspelen
Tuinieren
Wandelen
“NAHpraten”

Speciaal voor de mensen met afatische problemen hebben we een groepje waarin communicatie centraal staat. Het is geen behandelgroep, maar een groepje waar gelijkgestemden met dezelfde soort problemen elkaar ontmoeten. Er is aandacht voor elkaars verhaal, tijd en rust om je verhaal te doen en ervaringen te delen en er worden adviezen gegeven om elkaar te helpen.

Elke even week van de maand op woensdagochtend

Nieuwsbrief maken

Met een kleine redactie zorgen voor een nieuwsbrief die maandelijks verschijnt. Hierin komen nieuwtjes, worden onderwerpen besproken, komen activiteiten die geweest zijn aan bod en komt een rubriek waarin de bezoekers zichzelf kunnen voorstellen.

Elke maand

Taalles

Op een prettige manier bezig zijn met de Duitse, Franse of Spaanse taal. Mensen ervaren na het hersenletsel soms dat een vreemde taal moeilijk terugkomt of dat het lastig is om op de woorden te komen. Vandaar het samen bezig zijn met buitenlandse talen. Maar gezelligheid staat voorop. Daarom hoort er zo nu en dan een croissantje of een stukje brie bij om de activiteit goed aan te kleden.

Elke woensdagochtend

TAI CHI

Tai Chi is een continue opeenvolging van bewegingen. Kenmerkend zijn dat deze langzaam en gracieus zijn. Je kunt het ook bewegingskunst of meditatieve beweging noemen. Met behulp van een serie van bewegingen wordt de aandacht op het lichaam gericht. Er wordt een toestand van evenwicht en rust gecreëerd. Bij Tai Chi wordt overbelasting van gewrichten en spieren vermeden. Tai Chi blijkt voor de bezoekers aan het NAHuis een waardevolle aanvulling te zijn op de reguliere (fysio)therapie. Het geeft hen ontspanning en een beter gevoel.

Elke donderdagochtend

Tekenen & Schilderen

In een groepje of alleen onder professionele begeleiding creatief bezig zijn met tekenen en/of schilderen. Iets natekenen, naschilderen of schilderen vanuit een eigen idee. Samen de werkstukken bespreken om te kijken waar nog iets veranderd of verbeterd kan worden. Uzelf ontplooien, maar natuurlijk is ontspanning ook een belangrijk onderdeel.

Elke maandagochtend en vrijdagochtend

Toneelspelen

De theatergroep ‘Hoofdzaak’ is een idee van en opgezet door een groep bezoekers van het NAHuis. In voorstellingen laten zij zien wat het betekent om met NAH te leven en willen zij meer bekendheid geven aan NAH en de veelal onzichtbare gevolgen. De teksten komen tot stand op basis van improvisatie en zijn gebaseerd op ervaringen van de bezoekers zelf. Ook wordt er gebruik gemaakt van eigen teksten en gedichten. De regie wordt gevoerd door een dramadocent. De eerste voorstelling ‘VerbindingVerbroken’ toert al door het land, van Nijmegen, Zundert, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Utrecht tot Den-Haag.

Tuinieren

In het voorjaar beginnen de “groene vingers” weer te kriebelen. Niets is fijner en leuker dan met elkaar in de tuin te werken. Het zaaien van tuinkruiden, zomerbloemen die we later kunnen plukken voor in de vaas of lekkere tomaatjes voor bij de lunch. Het zaaien in zaaibakjes, tuinieren in de volle grond, maar ook aan tuintafels voor de mensen in een rolstoel. Er is altijd wel een werkje voor iedere liefhebber en natuurlijk het genieten hoort er ook bij.

Elke dag

Wandelen

Bij mooi weer samen een blokje om. Natuurlijk wel afgestemd op de mogelijkheden van de bezoekers die graag mee willen. Speciaal voor bezoekers van het NAHuis zijn er in de omgeving van het NAHuis wandelingen uitgezet. Ook stappen we wel eens in de auto om ergens anders te gaan wandelen.

Elke dinsdagmiddag

Nieuw op te zetten activiteiten

Telkens wanneer bezoekers aangeven behoefte te hebben aan een nieuwe activiteit gaat het NAHuis hiermee aan de slag.

Er worden activiteiten gestart naar vraag van de bezoekers. Zo zijn we onder andere nog bezig met: Engelse les, muziekgroep, zwemmen, binnen sporten en nordic-walking. Er kunnen op elk moment nieuwe ideeën bij komen, zodat er weer nieuwe activiteiten gestart kunnen worden.

Menu