Wat kan ik doen?

Wat kun je bij het NAHuis doen?

Vrijwilligers zijn ongelofelijk belangrijk voor het NAHuis, zonder hen kan het niet functioneren zoals wij dat graag zien. De vrijwilligers zijn op allerlei fronten actief, en doen vooral activiteiten samen met de bezoekers. Die geven zelf aan wat zij graag zouden willen doen. Wij doen ons uiterste best om daar invulling aan te geven en daar passende vrijwilligers bij te zoeken.

Zo is er op dit moment ruimte voor:

GASTVRIJE TAFELDAME / TAFELHEER: Onze bezoekers ontmoeten elkaar in een ontspannen omgeving. Zij schuiven aan voor een gezellig praatje of spelletje Rummikub, of doen mee aan een georganiseerde activiteit zoals NAH-fit of een taalles. Het ontmoeten/ sociale contacten, en het contact met lotgenoten staat centraal. Onze tafeldames- en heren geven onze bezoekers graag een welkom gevoel! Zij begeleiden bij een spelletje of een goed gesprek en zijn fijn gezelschap bij de gezamenlijke lunch. Maar ook mee gaan wandelen in de omgeving met een kleine groep of samen een ritje maken op de duo-fiets is mogelijk. Heb jij een open en positieve houding, en geef je mensen graag een welkom gevoel? Kun je helder en duidelijk communiceren en houd je ook overzicht als het iets drukker is? En ben je wekelijks een paar uur beschikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur?

DUO-FIETSER GEZOCHT: Het NAHuis is op zoek naar vrijwilligers die met onze bezoekers willen gaan fietsen op een duo-fiets. Een klein blokje om, een ritje door het Leijpark of een langere tocht. Gewoon lekker bewegen in de buitenlucht op een fijne duo-fiets met trapondersteuning. Er kan gefietst worden op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur, en uiteraard altijd in goed overleg.

GEZELLIGE HULP-KOK VOOR ONZE KEUKENBRIGADE: Houd je van koken, gezelligheid en samen lunchen? Dan zijn wij vast naar jou op zoek! In het NAHuis bieden wij onze bezoekers en vrijwilligers dagelijks een lunch aan die bestaat uit een broodmaaltijd en een vers & gezond extraatje, zoals een versbereide soep, salade, eiergerecht, etc. Soms denken onze bezoekers mee over lunchsuggesties of helpen ze een handje bij de bereiding. Samen lunchen is een van de belangrijkste en meest geliefde activiteiten van de dag. We zijn op zoek naar iemand die, op oproepbasis, tussen 10.00 en 14.00 uur de lunch wil verzorgen (bereiden, samen lunchen en opruimen). Eigen inbreng qua lunch ideeën of favoriete lunchgerechtjes wordt door ons zeer gewaardeerd! En wil je graag iets op de boodschappenlijst vermeld zien? Geef het dan tijdig door aan onze cateringmedewerker.

CHAUFFEUR (DONDERDAG/VRIJDAG): Heb je, op donderdag of vrijdag, een paar uurtjes tijd over? Dan ben jij misschien degene die enkele van onze bezoekers rond 09.30 uur in de ochtend thuis op wil halen en rond 15.30 uur in de middag ook weer terug naar huis wil brengen. Onze bezoekers zijn mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) die elkaar ontmoeten in het NAHuis in een ontspannen omgeving. Zij wonen allemaal in Tilburg of directe omgeving. Ze kunnen opgehaald worden met jouw eigen auto of met de NAHuis-auto. Wil of kun je geen vaste dag in de week vrij maken, dan is het misschien wel een goed idee om je toe te voegen aan de chauffeurs-pool, zodat je ingezet kunt worden wanneer nodig en mogelijk. We maken graag kennis met jou!

GROENE VINGERS GEZOCHT: Houd je van tuinieren, de buitenlucht, nieuwe plannen en aanpakken? Dan zijn wij vast naar jou op zoek! Het NAHuis is gevestigd in het pand “Koningsvoorde” en daar hoort een mooie ruime en groene tuin bij. Onze bezoekers genieten daar van het zonnetje of juist van de verkoeling onder het bladerdak van de grote bomen. We hebben plannen om wat veranderingen in de tuin aan te brengen maar we komen handen (met groene vingers) tekort. Ook voor het verdere onderhoud kunnen we hulp en ideeën gebruiken! Heb jij hier interesse in en zou je op de woensdagen tussen 10 en 16 uur kunnen komen helpen? Wij maken graag kennis met jou!

Enkele voorbeelden van activiteiten zijn:

Uitgaan van individuele wensen

Het NAHuis vindt het belangrijk om uit te gaan van de individuele wensen en behoeften van de vrijwilligers. Wij vinden het dan ook fijn als je bij je aanmelding aangeeft waar jezelf interesse of ervaring in hebt. Dit vergemakkelijkt het matchen van bezoekers met vrijwilligers.