Mantelzorger

Mantelzorg overkomt je

Wanneer bent u eigenlijk mantelzorger? Als u langere tijd meer dan acht uur per week voor iemand anders zorgt. Soms zorgen mantelzorgers 24 uur per dag, ze kunnen hier niet zomaar mee stoppen en verrichten soms verpleegkundige handelingen.

Het voelt vaak vanzelfsprekend om voor iemand te zorgen die dicht bij u staat. In het leven van iemand met NAH vervullen mantelzorgers dan ook een centrale rol. De naasten worden ook getroffen door het hersenletsel. Er wordt voor de rest van hun leven ook op hen een beroep gedaan en dat in combinatie met hun emotionele last.

Mantelzorg verlenen is zeer intensief en betekent extra taken, extra bezorgdheid en het gaat vaak gepaard met emoties. Soms zorgt het dan ook voor overbelasting of een disbalans binnen een gezin. Mantelzorgers vragen vaak te laat om hulp. In veel gevallen hebben zij net zoals de mensen met NAH ondersteuning en/of een vertrouwenspersoon nodig.

Toen mijn vrouw uit het revalidatiecentrum thuiskwam zat ik met veel vragen, maar kon bij niemand terecht. Het NAHuis is mij erg behulpzaam

Jan

Mantelzorger is 24 uur per dag zorgen, verzorgen en denken voor een ander. Niet meer gelijkwaardig in het leven staan. Vaak denk ik aan iemand die het met net zoveel liefde even van me overneemt. In het NAHuis vind ik die mensen.

Lilian

Ik word moe en moedeloos om steeds een gevecht te moeten leveren tegen die bureaucratische regelgeving. Of het al niet moeilijk genoeg is… Ik ben zo blij dat het NAHuis mij hierbij ondersteunt.

Anja

Ik vind bij het Nahuis: warmte, een liefdevolle en vooral respectvolle benadering in een super huiselijke sfeer! En geweldige vrijwilligers ?

 

Leontine