Over het NAHuis

Stichting NAHuis is een rustige en gastvrije plek voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Onze visie is gebaseerd op Ontmoeten, Ontspannen en Ontplooien. De bezoekers staan centraal, zij zijn onze gasten. Wij bieden hen activiteiten naar wens en op maat.

Huiskamersfeer

Er hangt een prettige en ontspannen sfeer. Bezoekers ontmoeten elkaar aan de stamtafel in de huiskamer, onder het genot van een lekker kopje koffie of thee en een gezellig praatje. Je bent niet verplicht om mee te doen aan een activiteit, even aan de computer of rustig een krantje lezen kan natuurlijk ook!

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn een onmisbare en waardevolle schakel in het geheel. Zij doen hun best om het de bezoekers naar de zin te maken en hen een thuisgevoel te geven. Want elke NAH-situatie is uniek, net als de bijbehorende uitdagingen en kwaliteiten. Het NAHuis biedt maatwerk, en onze vrijwilligers ook!

Mantelzorgers

Het NAHuis is ook een ontmoetingsplaats voor de directe (eerstelijns) relaties van mensen met NAH, vaak zijn dit hun mantelzorgers. Ook voor hen staat de deur open voor een praatje of een kop koffie, mantelzorgers verdienen net zo goed een gastvrije plek om anderen te ontmoeten.

Kernwaardes

Het NAHuis is laagdrempelig en heeft een toegankelijke uitstraling. We zijn een vraaggerichte organisatie waar de wens van de bezoeker centraal staat. De warme verbinding tussen bezoekers en gemotiveerde vrijwilligers is onmisbaar en we leveren gastvrijheid op maat.

De 3 O’s

Ontmoeten
Bij het NAHuis kun je binnenlopen voor een praatje en een kopje koffie of thee, maar ook om lotgenoten te leren kennen. Bezoekers vinden dit belangrijk, het helpt hen bij het vinden van een nieuw evenwicht in hun leven met NAH.

Ontspannen
In het NAHuis heerst een prettige, ongedwongen en ontspannen sfeer. De mensen lezen rustig een krantje onder het genot van een kopje koffie of thee. Of ze zitten te puzzelen, spelen een gezelschapsspel of doen mee aan Tai Chi. Dit zijn enkele voorbeelden van ons uitgebreide aanbod. Onze bezoekers geven zelf hun wensen aan, we proberen hier samen invulling aan te geven.

Ontplooien
Als bezoekers aangeven nieuwe talenten te willen ontwikkelen of (tijdelijk) verloren gegane hobby’s te willen oppakken probeert het NAHuis daar samen met de bezoeker invulling aan te geven.