Koningsdag 2017

Geen reacties

Op 27 april 2017 viert de koninklijke familie Koningsdag in onze stad. Het gezelschap legt een route af langs 13 programma-onderdelen of werelden. Elke wereld vertelt een stukje van het verhaal van Tilburg. Een van de werelden is de Wereld van Geuren & Kleuren. In deze wereld maakt het Koninklijk gezelschap kennis met Tilburg als sociaal actieve stad waar culturen samen komen en de stad inkleuren. Tilburg is traditioneel een stad van sociale mensen die dingen aanpakken en vanuit hun eigen kracht organiseren. Burgerkracht maakt initiatieven succesvoller en bevordert onderlinge betrokkenheid. De vele initiatieven getuigen van een enorme  maatschappelijke en sociale betrokkenheid. Om dat te verbeelden staat in deze wereld de zogenaamde Verbindingsboom, centraal.

Deze boom is een idee van het NAHuis om het Koninklijk gezelschap de sterke verbondenheid en diversiteit van de sociaal maatschappelijke organisaties en ( burger) initiatieven in Tilburg te tonen. Stuk voor stuk pareltjes van de leefbaarheid van de stad, de ‘Tilburgse Appeltjes van Oranje’.

Een delegatie van het NAHuis is 27 april uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het hangen van een appeltje in deze boom door iemand van het Koningshuis. Hiermee wordt het planten van de Tilburgse Verbindingsboom gesymboliseerd.

Vorig bericht
NL-Doet- dag 2017
Volgend bericht
‘Het heeft zijne majesteit behaagd…….’

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.