Maanduitje Januari: Workshop Mandala tekenen

Geen reacties

Het NAHuis biedt iedere maand een uitje aan en in januari was dat een workshop Mandala tekenen. Deze werd aangeboden door Mirjam Vos van “Met Vos Coaching”.

Mirjam begeleidde deze workshop voor 18 deelnemers, bezoekers en vrijwilligers.

Voordat we begonnen gaf Mirjam een korte omschrijving van wat een Mandala is. Het woord mandala komt uit een oud Indische taal ”het Sanskriet” en betekent wiel of magische cirkel. De cirkel is een oersymbool en heeft geen begin of einde. Mandala’s worden gebruikt als hulpmiddel bij meditatie. Bij het tekenen en kleuren gaat het om de beleving en de flow waarin je raakt en niet om het resultaat.

Mirjam liet wat voorbeelden zien. De tafel lag vol met kleurpotloden, viltstiften, ronde voorwerpen om cirkels te maken en voor iedereen een vel papier. We konden meteen aan de slag. Het viel nog niet mee om een begin te maken. Met behulp van de ronde voorwerpen maakte we eerst een cirkel, een cirkel is namelijk altijd het begin van een Mandala. Daarna is ieder voor zich in de mandala gaan tekenen en maakten vormen of lijnen om vlakken in de cirkel te krijgen. Die vlakken en/of vormen werden daarna ingekleurd.

Voor sommige was het te intensief en zij zijn na de pauze gestopt. Een volgende keer zouden we kunnen beginnen met het inkleuren van reeds getekende mandala’s zodat het minder intensief is en je ook echt in de flow van het kleuren raakt. Anderen hebben hun Mandala wel afgewerkt met een mooi en kleurrijk resultaat, kijk maar eens naar de foto’s

Dank je wel Mirjam Vos!

 

Vorig bericht
Beweeguurtje met Maartje
Volgend bericht
Update Belevenistafel

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.